عبدالرضا کاظمي شهميرزادي گفت: در مقاطع زماني بعدي با توجه به اين که ساختار معماري بنا مناسب براي اسکان نبوده است، آنها از اين بنا نقل مکان کردند.
وي درادامه خاطر نشان کرد: در طول سالهاي بعد اين بنا به اداره معارف وقت واگذار و تبديل به يک مدرسه شد در سالهاي بعد نيزتوسط سازمان ميراث فرهنگي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
به گفته اين کارشناس : پس از انجام گمانه زني و دريافت مشخصات فني به چهار حلقه چاه برخورديم که توسط مغني حفر شده بودند .اين در حالي است که آب با وقوع سيلاب و زلزله برروي نهشته هاي بسيار آبرفتي و املاح کشاورزي ريخته شده است.
وي با شاره به اين که به نظر مي رسد اين ساختمان بر روي يک سازه قديم ي تر ساخته شده استاظهار داشت:در بخش زيرين ساختمان آب روهايي بوده که به علت ساخت و ساز هاي جديد مسدود شده ه اند ، بنابراين آبهاي سطحي در بخش زيرين ساختمان جمع و باعث تخريب تدريجي پي مدرسه شده اند.
شهميرزادي تصريح کرد: البته ملات ساختمان از شفته آهکي نامناسبي تشکيل شده که مقاومت برشي بسيار اندکي داشته و فرسايش به راحتي آن را از بنا خارج مي کند.
وي با بيان اين که بنا با ظرفيت باروري اندکي ساخته شده به همين دليل نشست هاي نامتقارني داشته است اضافه کرد:اين بنا به دليل وجود مصالح بنايي از لحاظ مهندسي زلزله آسيب پذير و ناپايدار است.از سويي ديگر به دليل اتصالات نامناسب پي به ديوارها و سقف و عدم وجود کلاف قائم و افقي ،سيستم لرزه اي نامناسبي در سازه ايجاد شده است.
عضو اصلي انجمن مهندسي زلزله ايران ادامه داد:همچنين به دليل نسبت ارتفاع به عرض ستون ها و حوزه ها در باربري ثقلي و لرزه اي ، در سازه مشکلات بسياري ايجاد خواهد شد.
وي با اشاره به مراحل بهسازي سازه مدرسه گفت : برداشت سفال از بام براي کاهش وزن بنا ،ايجاد مهاربندي و شمع گذاري در سازه براي جزئيات ارائه شده ،حذف ديوارهاي غير باربر و دربها و پنجره ها ،برداشت خاک زيرين جرزهاي فرعي ،اجراي بتون و قرار دادن آرماتور انتظار ستون بتوني از جمله مراحل بهسازي سازه است.
وي در پايان گفت: در حال حاضر با همکاري سازمان استان گلستان اين سازه به وضعيت مطلوبي رسيده است ./118
انتهای پیام/